5 Roliga och kreativa saker att göra med bildäck – Mer än bara för bilen!

Bildäck är vanligtvis förknippade med bilar, men har du någonsin funderat på att använda dem på andra sätt? Det visar sig att bildäck kan vara mycket mångsidiga och ge upphov till roliga och kreativa projekt. I den här bloggposten kommer vi att utforska fem fantastiska idéer för att återanvända bildäck på ett unikt sätt. Låt oss dyka in och se hur dessa enkla material kan förvandlas till något riktigt speciellt!

BILDÄCKSBORD

Däckbord

Vem sa att ett bord måste vara gjort av trä eller metall? Genom att stapla och fästa bildäck på varandra kan du skapa ett unikt och robust bord. Måla däcken i olika färger för att skapa en livlig och lekfull atmosfär. Du kan till och med placera en glas- eller träskiva på toppen för att ge en slät yta. Vill du piffa till det kan du använda dig av lite finare bordskivor i trä, glas eller laminat. Det här bildäcksbordet blir garanterat ett samtalsämne vid middagsbjudningar eller trädgårdsfester! Personlig känner jag en som har en sån, den är ganska ball.

däckgunga

Däckgunga

Varför begränsa gungandet till lekplatser? Med några enkla verktyg och ett starkt rep kan du skapa en däckgunga i din egen trädgård. Måla däcket i en livlig färg, fäst repet i träden eller en stadig ställning, och du är redo att njuta av en rolig gungtur utomhus. Bjud in dina vänner och familj och se hur mycket skratt och glädje en enkel däckgunga kan ge! Det är så pass vanligt att självaste Bauhaus säljer sådana.

däck roligt

Trädgårdsdekorationer

Bildäck kan också användas för att skapa fantastiska dekorationer i trädgården. Måla dem i olika färger och stapla dem på varandra för att skapa en färgglad blomsterbädd eller en originell planteringslåda. Du kan också skära ut delar av däcket och använda dem som blomkrukor eller hängande korgar. Kombinera olika storlekar och färger för att skapa en egen unik stil i din trädgård. Bilden kommer från myfixituplife.com

Däckleksaker

Om du har barn i familjen kan bildäck användas för att skapa roliga leksaker och aktiviteter. Skapa en hinderbana genom att lägga ut däck på marken och låt barnen hoppa och klättra över dem. Du kan också stapla flera däck på varandra och skapa en enkel klätterställning eller en rolig ”däck-trappa”. Det är ett enkelt sätt att uppmuntra barnen till utomhuslek och fantasi.

Sist men inte minst:

Däckkonst:

Bildäck kan också vara ett fantastiskt medium för konstnärliga uttryck. Måla däcken i olika färger och mönster och använd dem som konstverk i trädgården eller hemmet. Du kan skapa en färgglad installation genom att stapla och arrangera däck på ett kreativt sätt. Eller så kan du använda dem som bas för att skapa skulpturer eller unika trädgårdsfigurer. Endast din fantasi sätter gränser för vad du kan skapa med dessa enkla material. Stockholm hade ganska nyligen en skulptur gjord av däck för att göra en miljöstatement.

Viktigt att tänka på:

Släng alltid hos en återvinningscentral eller lämna dom hos en däckverkstad. Är däckverskäder skyldiga att ta emot däck? svar Ja. Det företag som säljer däck är skyldigt att ta emot uttjänta däck. Det gäller även om ni inte får sälja några nya däck. Källa.

Läs även vår guide: Vart lämnar man gamla däck?