Vem tillverkar Falken däck?

Vem tillverkar Falken däck? Falken däck tillverkas på flera platser runt om i världen och ägs av Sumitomo Rubber Industries, men de främsta produktionsanläggningarna finns i Japan sedan företagets början 1983. Oavsett var de tillverkas, är Falken däck alltid skapade med fokus på prestanda. Det innebär att du kan vara säker på att de levererar hög kvalitet, säkerhet och hållbarhet oavsett vilka vägar du kör på. Längst ned i artikeln listar vi 5 bra däck från Falken. 

Andra länder som har tillverkningsanläggningar

Falken däck tillverkas och testas i flera länder runt om i världen för att möta olika regioners behov. Deras fabriker finns i många platser, så som:

  • Brasilien
  • Turkiet
  • USA
  • Sydafrika
  • Kina
  • Japan

Varje fabrik har sina unika styrkor och förmågor. Till exempel är den kinesiska fabriken känd för högkvalitativ regummering och reparationstjänster. Denna globala närvaro gör det möjligt för Falken att skapa däck som är skräddarsydda för olika regioners specifika krav och förväntningar.

Läs mer: Hur däck är gjorda

Vad gör Falken däck speciella?

Falken Tyres är välkända för sina högpresterande däck som levererar bättre komfort, hantering och prestanda. Nedan listar vi vad som gör dessa däck speciella.

Innovation och design

Falken har ett starkt rykte för innovativa däckdesigner som förbättrar prestanda och grepp, särskilt på våta vägar. Deras gummiblandningar är noga utvecklade för att ge optimalt grepp och kontroll.

Motorsportarv

Falken Tyres har en lång historik av samarbete inom motorsport, inklusive sponsring av racingteam och evenemang. Denna erfarenhet från racingvärlden har bidragit till utvecklingen av däck som presterar utmärkt både på racingbanan och i vardagen.

Lång livslängd

Deras däck är konstruerade med högkvalitativa material och avancerad tillverkningsteknik, vilket gör dem hållbara nog att klara av daglig pendling.

Mångsidighet

Falken erbjuder ett omfattande utbud av däckalternativ som passar olika fordonstyper, från små personbilar till stadsjeepar och lastbilar. Detta breda sortiment gör att alla bilägare kan hitta däck som passar deras specifika körstil och behov. Falken är kända för att leverera högpresterande däck som ger körglädje och säkerhet på vägarna.

Tips på däck

Falken Azenis FK510: Detta däck är idealiskt för prestanda- och sportbilar. Det erbjuder utmärkt grepp på både våta och torra vägar och har en sportig hantering.

Falken Ziex ZE310EC: Ett sommardäck som passar utmärkt för kompakta och mellanstora bilar. Det ger en jämn körning och bra prestanda i varierande väderförhållanden.

Falken Wildpeak AT01: För SUV- och terrängfordon ger detta däck bra prestanda på terräng och olika underlag.

Falken Sincera SN110: Ett sommardäck som är perfekt för personbilar. Det ger en tyst och bekväm körupplevelse med utmärkt bränsleeffektivitet.

Falken Ziex ZE914: Utformat med fokus på bränsleeffektivitet och lågt rullmotstånd. Det passar små och medelstora bilar och ger en ekonomisk körupplevelse.