Vem tillverkar Gislaved däck?

Vem tillverkar Gislaved däck? Gislaved är namnet på ett däckmärke som har en intressant historia. Ursprungligen startades företaget utanför Jönköping och hade inget att göra med däck. Företaget grundades redan år 1893 av två bröder med efternamnet Gislow. Deras första produkter var stövlar och en innovativ typ av galoscher.

Allt ändrades år 1992 när Gislaved Däck AB köptes upp av den välkända däcktillverkaren Continental. Det dröjde inte länge förrän en del av svensk industrihistoria förändrades dramatiskt, och den gamla fabriken lades ner.

Tillverkningen av Gislaved däck flyttades istället till en fabrik i Portugal och en annan i Tyskland. Detta var början på ett nytt kapitel för Gislaved däck under Continental-paraplyet.

110 års erfarenhet

Gislaved kan skryta med en imponerande 110-årig historia, med en tydlig inriktning på däck för de tuffaste vägarna och de mest utmanande väderförhållandena.

Med ett starkt svenskt arv och en specifik målgrupp kan du vara säker på att Gislaved däcken uppfyller de högsta standarderna som ställs i Skandinavien.

Gislaved värdesätter följande grundläggande principer:

  • Erbjuda enastående grepp oavsett rådande väderförhållanden.
  • Prioritera säkerheten för dig och dina passagerare.
  • Sträva efter att ge en bekväm och smidig körupplevelse.

Detta är kärnvärden som Gislaved står för och som genomsyrar deras däcksortiment.

Tips på däck från Gislaved

Gislaved Nord Frost 200: Vinterdäck med utmärkt grepp på snö och is, och som är speciellt utformat för nordiska vinterförhållanden.

Gislaved Nord Frost 100: Prisvärt vinterdäck med bra prestanda på snöiga vägar och kallt väder.

Gislaved Euro Frost 6: Detta vinterdäck kombinerar bra grepp med lågt rullmotstånd, vilket bidrar till bränsleeffektivitet.

Gislaved Euro Frost Van: Speciellt utvecklat vinterdäck för lätta lastbilar och transportfordon, med fokus på stabilitet och grepp.

Gislaved Soft Frost 200: Dubbdäck som ger maximalt grepp på isiga vägar och utmärkt bromsförmåga.

Gislaved UltraSpeed: Ett sommardäck som erbjuder bra prestanda på torra och våta vägar med låg bullernivå.

Gislaved Nord Frost 5: Högkvalitativt vinterdäck med god kontroll och stabilitet på snöiga vägar.

Gislaved Nord Frost Van: Ett vinterdäck speciellt för transportfordon och transportbilar, med fokus på säkerhet och prestanda på vintervägar.

​Läs mer: Hur däck är gjorda