​Vem tillverkar Nexen däck?

Vem tillverkar Nexen däck? Nexen är känt som ett av Koreas första däckmärken, och även om det inte tillverkas i Europa, erbjuder det en rimlig kvalitet till låg kostnad. Det är definitivt värt att överväga.

Historian Nexen har en imponerande historia som sträcker sig över mer än 80 år. Företaget startade 1942. Sedan dess har de fortsatt att växa och utveckla sina produkter för att möta bilägares behov. Kul fakta om Nexen är att det sponsrar fotbollslagen Manchester City i Premier League, Juventus i Serie A och Eintracht Frankfurt i Bundesliga.

Läs mer: Hur däck är gjorda

Namnbyten

Under sin resa har Nexen bytt namn två gånger. Först ändrades namnet 1994 till Woosung Tire, och sedan, år 2000, bytte de till det välkända namnet Nexen. Det nya namnet, en sammansättning av ”Next” och ”Generation,” speglar deras framtidsinriktade synsätt och strävan efter att skapa hållbara och innovativa däck för nästa generation.

Nexen däck har blivit populära bland bilanvändare som söker en balans mellan komfort och prestanda till ett överkomligt pris. Med sin långa historia och framåtblickande inställning fortsätter Nexen att erbjuda pålitliga däcklösningar för dagens bilförare.

Design och teknik

Nexen har utvecklat Koreas första V-formade riktade däck med hjälp av prisbelönta Green Hive Tire Concept och patenterad nanoteknik. Deras fokus på innovation och forskning har lett till avancerad däckteknologi.

Varför välja Nexen?

Nexen erbjuder en branschledande garanti som ger sina kunder trygghet och värdesätter deras investering. De använder ny teknik, inklusive V-formade slitbanemönster och Green Hive-däck, som är unika och banbrytande. Företaget har även prisbelönad design som har fått erkännande över hela världen. Med Nexen väljer du kvalitet, teknik och design som sticker ut i sitt segment.

Tips på däck

Nexen N’Blue Eco: Bränsleeffektivt sommardäck som minskar ditt bränsleförbrukning och ger utmärkt grepp på våta vägar. Perfekt för miljömedvetna förare.

Nexen Winguard Snow G WH2: Få överlägset grepp på snö och is med detta vinterdäck. Dess avancerade slitbanemönster ger en trygg körning under tuffa vinterförhållanden.

Nexen Roadian AT: Ett slitstarkt allvädersdäck som är idealiskt för SUV- och terrängfordon. Det erbjuder bra hantering både på och utanför vägen.

Nexen CP671: Däck med avancerad teknik för överlägset väggrepp och stabilitet. Perfekt för sportiga förare som söker prestanda och komfort.