Bridgestone eller Falken?

Att navigera bland alla alternativ när du väljer rätt däck för din bil kan kännas som en djungel. Två namn som ofta hörs i sammanhanget är Bridgestone och Falken. I den här jämförelsen ska vi gräva djupare i Bridgestone mot Falken debatten och analysera hur de presterar på torra, våta och snöiga vägar. Låt oss ta reda på vilket märke som står starkare i olika förhållanden!

Läs mer: Continental eller Bridgestone?

Torrprestanda – Falken Azenis FK510 vs Bridgestone Potenza Sport

Bridgestone Potenza Sport har en imponerande torrprestanda. Dess utmärkande drag inkluderar enastående grepp på torra vägar, bästa kurvtagnings- och riktningsstabilitet i klassen och pålitlig bromsförmåga. Dessutom har dessa däck en aggressiv design vilket gör att de ser riktigt bra ut på din bil.

Falken Azenis FK510 får också ett starkt betyg på torra vägar. Dessa däck utmärker sig genom sina korta bromssträckor, utmärkta hanteringshastigheter och imponerande grepp.

Även om båda däcken visar upp imponerande torrprestanda, ger Bridgestone Potenza Sport en något högre prestanda på torra vägar. Detta gör det till ett utmärkt val för förare som sätter ett extra värde på torrprestanda

Våtprestanda

Bridgestone Potenza Sport har visat sig ha utmärkt grepp och hantering på våta vägbanor. Dess avancerade teknologi och mönsterdesign hjälper till att leda bort vatten och förhindra vattenplaning. Däcket har fått positiv respons för sin förmåga att hålla sig stabilt och säkert även i blöta förhållanden.

Falken Azenis FK510 har liknande styrkor när det kommer till våtprestanda. Dess slitbanedesign och gummiblandning är utformade för att ge pålitligt grepp även på våta ytor. Detta däck har fått beröm för sin förmåga att klara sig bra i regniga förhållanden och för dess säkra körning.

Falken Azenis FK510 rankade 5 i ett test utfört av Aftonbladet 2022. Medan Bridgestone Potenza Sport rankade 1 i ett test utfört av Autoexpress.

Snöprestanda

När vi jämför Falken Winterpeak F Snow med Bridgestone Blizzak Ice för vinterprestanda, finns det några viktiga aspekter att beakta.

Falken Winterpeak F Snow är känt för sin pålitliga prestanda på snöiga och isiga vägar. Dess avancerade teknologi och mönsterdesign gör det till ett pålitligt val för vinterkörning. Däcket har bra grepp och stabilitet på snö.

Å andra sidan är Bridgestone Blizzak Ice också en stark kandidat när det gäller vinterprestanda. Det är utformat med fokus på is- och snögrepp, vilket gör det lämpligt för de tuffaste vinterförhållandena. Blizzak Ice har en beprövad historia av att leverera pålitlig prestanda när det behövs som mest.

I ett test av vinterdäck utförd av Aftonbladet 2022 rankade Falken Winterpeak F Snow på en 6e plats, å andra sidan rankade Bridgestone Blizzak Ice på en 7e plats i samma test.