Gislaved eller Continental?

När det kommer till valet av däck, är både Gislaved och Continental välkända namn som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa alternativ. Båda märkena har sina egna unika styrkor och egenskaper som tilltalar olika typer av bilister. I dagens läge är Gislaved ett undermärke till Continental. Men vilken är bäst?

Läs mer: Continental eller Nokian?

Vinterdäck – Gislaved vs Continental

Continental IceContact 3 och Gislaved NordFrost 200 är högpresterande dubbdäck. Continental är en av de mest populära och högst rankade modellerna som ger utmärkt prestanda i alla vinterförhållanden. Å andra sidan är Gislaved ett mellanklassdäck med en asymmetrisk mönsterdesign som ägs av Continental. Gislaved kombinerar överkomligt pris med god kvalitet. Finns det en stor skillnad mellan dem?

Continental IceContact 3

Continental IceContact 3 är ett vinterdäck som imponerar med sina styrkor och visar sig vara en pålitlig följeslagare på vintervägarna. Det utmärker sig särskilt på snötäckta ytor med utmärkta prestanda och säkerhet. Dess låga ljudnivå ger en behaglig körupplevelse samtidigt som den ger hög motståndskraft mot vattenplaning vid raka körsträckor.

Däcket visar även goda egenskaper på torra ytor med kort bromssträcka och god hanteringsförmåga, vilket ökar förtroendet för föraren i högre hastigheter. Prestandan på is och snö är också imponerande.

Även om Continental IceContact 3 har sina styrkor, finns det några områden där det kanske inte presterar lika väl. Däcket har den längsta bromssträckan på torra vägar jämfört med konkurrenterna. Dess prestanda på våta ytor är genomsnittlig, med god bromssträcka men inte den bästa i testet utfört av Test World OY (Utac).

På isiga ytor har däcket också en medelbetyg på bromssträckan, med något begränsad hantering och dragkraft. Dess resultat vid älgtestet är också genomsnittliga.

Gislaved Nordfrost 200

Gislaved NordFrost 200 är ett vinterdäck som har sina starka sidor och vissa områden där det presterar mer medelmåttigt. Däcket visar sig relativt bra när det kommer till bromssträcka på torra vägar, vilket ger föraren en viss trygghet när det inte är snö och is under däcken.

På våta vägar hamnar Gislaved NordFrost 200 kanske inte högst upp i rankningen, men det visar ändå resultat som är nära de bästa i testet. Det erbjuder en acceptabel prestanda i regniga förhållanden och kan ge en säker körupplevelse.

Däcket skiner när det gäller bromssträcka på snö. Det har den bästa prestationen i detta avseende, vilket gör det till ett utmärkt val för vinterkörning i snötäckta områden. Dessutom visar det goda egenskaper när det gäller hantering och dragkraft på snöiga vägar.

Däremot har Gislaved NordFrost 200 en längre bromssträcka på is, och dess prestanda när det gäller hantering och dragkraft på is är genomsnittlig.