Gislaved eller Michelin?

När det kommer till däckval står många bilägare inför valet mellan etablerade märken som Gislaved och Michelin. Båda dessa tillverkare har en stark rykte inom däckindustrin, och deras produkter har varit på vägarna i årtionden. Men hur står sig Gislaved gentemot Michelin?

Läs mer: Michelin vs Continental?

Sommardäck – Gislaved Ultraspeed 2 vs Michelin Primacy 4

Gislaved Ultraspeed 2 är kategoriserad som ett högpresterande sommardäck. Den har ett slitbanemönster optimerat för hantering och dragkraft. Detta inkluderar funktioner som periferiska och laterala spår för vattenevakuering för att minska risken för vattenplaning i våta förhållanden.

År 2020 hamnade det på 31:a plats av 50 i Autobilds sommardäckstest. Testerna visade att Gislaved Ultra Speed 2 hade relativt bra bromsförmåga i, även om det inte utmärkte sig i andra tester.

Michelin Primacy 4 är designad för fordon som prioriterar en bekväm och smidig körning, tillsammans med bra hantering och grepp i en mängd olika väderförhållanden.

Michelin Primacy 4 är bäst på torra vägar med enastående bromsförmåga jämfört med sina konkurrenter. Det ger hög precision och grepp, och svänger smidigt. Men på våta vägar hamnar det efter konkurrenterna, särskilt när det regnar och man kör i kurvor. Ändå är bromssträckan på blött underlag fortfarande bra och sidogreppet är starkt.

Ljudnivån och bränsleeffektiviteten är medel, men Primacy 4 är suveränt när det kommer till slitaget – det slits mindre än andra däck i testet.

Vinterdäck

Gislaved Nord Frost 200 är ett däck som imponerar med sina förmågor på vintervägarna. Med en balanserad och neutral körkänsla på både snö och is enligt både Vibilägare och Aftonbladet, ger det föraren förtroendet att hantera varierande vinterförhållanden. Dess höga greppnivå på snö gör det särskilt tillförlitligt för körning i snötäckta områden.

Dock visar det sig vara lite mer utmanande på isiga underlag där greppnivån är något svagare. Trots detta excellerar Gislaved Nord Frost 200 när det gäller bromssträckan på både torr och våt asfalt, vilket ökar säkerheten för bilisten. Dess stabila körkänsla på våta vägar bidrar till en trygg och säker färd även under regniga förhållanden.

Michelin X-Ice North 4 har visat sig vara en stark contender i flera ledande däcktester. Aftonbladet utser det till vinnare och Teknikens Värld placerar det som tvåa i sin bedömning. Den senare testen berömmer särskilt däckets höga antal dubb och dess utmärkta prestanda på is, och kallar det till och med det bästa dubbdäcket de någonsin kört på is.

Däcket presterar imponerande väl på både snö och is, vilket ger föraren förtroende i vinterförhållandena. Dock, på våta vägar, upplevs det ha en något längre bromssträcka, och det kan vara något utmanande med vattenplaning.

Aftonbladets testare nämner dock att däcket har en medelbra prestanda på våt asfalt och kan ibland tappa greppet i fram. En faktor som Teknikens Värld pekar på som skälet till att däcket inte tar hem förstaplatsen är dess något svagare prestanda när det gäller vattenplaning