Nokian eller Goodyear?

När det kommer till att välja det perfekta däcket för din bil, finns det många faktorer att överväga. Två av de mest pålitliga och väletablerade namnen i däckindustrin är Nokian och Goodyear. Båda dessa märken har en gedigen historia av att tillverka högkvalitativa däck som uppfyller en rad olika körbehov.

Nokian vs Goodyear

Våtprestanda:

Nokian Hakka Blue 3 excellerar när det kommer till våta förhållanden. Dess avancerade gummiblandning och slitbanemönster är specifikt utformade för att effektivt avleda vatten och minimera risken för vattenplaning. Dessutom ger däcket snabba och precisa svar vid våt körning, vilket ökar säkerheten.

Liksom Nokian Hakka Blue 3, utmärker sig Goodyear EfficientGrip Performance 2 också på våta väglag. Dess avancerade gummiblandning och slitbanemönster är utformade för att maximera greppet och minimera vattenplaning.

Torrprestanda:

Nokian Hakka Blue 3 visar även imponerande prestanda på torra vägar. Dess gummiblandning och mönster ger stabilitet och exakt styrning, vilket ger en förtroendeingivande körupplevelse även när vägarna är torra.

Goodyear EfficientGrip Performance 2 erbjuder också utmärkt torrprestanda. Dess teknologi och design är optimerade för att ge en säker och kontrollerad körning även på torra vägar.

Snöprestanda:

Nokian Hakkapeliitta 10 är särskilt känd för sin överlägsna snöprestanda. Dess avancerade teknologi och gummiblandning är optimerade för att ge utmärkt grepp och stabilitet på snöiga och isiga vägar.

Goodyear UltraGrip Arctic 2 är också utmärkt när det gäller snöprestanda. Dess design och material är specifikt anpassade för att ge säkra och pålitliga körningar i vinterväglag.

Exempelvis fick Hakkapeliitta 10 bäst i test av Aftonbladet, medan Teknikens värld gav Ultragrip Arctic 2 bäst i test.

Fördelar och nackdelar

Fördelar/nackdelar – Goodyear

  • Många olika typer av fordon täcks av det omfattande urvalet av däckalternativ.
  • Kvaliteten och hållbarheten hos Goodyear däck är välrenommerad.
  • Företaget har en lång tradition av att tillverka skräddarsydda däck för racing.
  • Det bör noteras att Goodyear däck ibland kan vara prissatta högre jämfört med konkurrerande märken.

Fördelar/nackdelar – Nokian

  • Ditt främsta varumärke för vinterdäck och den enda däcktillverkaren i världen med en permanent anläggning för testning av vinterdäck.
  • Ett omfattande utbud av däckalternativ som passar olika slags fordon, såsom personbilar, lastbilar, bussar och tung utrustning.
  • Banbrytande teknologi såsom ”Aramid Sidewall Technology” i Hakkapeliitta R3, som använder det samma material som används i skottsäkra västar.
  • Dock har företaget en begränsad närvaro på marknaden.