Toyo eller Kumho?

Kumho och Toyo är väletablerade namn inom däckindustrin. De båda företagen producerar däck av hög kvalitet för en mängd olika fordonstyper, inklusive personbilar, stadsjeepar, lätta lastbilar och kommersiella fordon. Så om du är på jakt efter prisvärda eftermarknadsdäck, är det definitivt värt att utforska modellutbudet från dessa två pålitliga märken.

Se våra andra jämförelser: Hankook eller Kumho?

Budget sommardäck

Kumho Ecowing ES31

Kumho Ecowing ES31 utmärker sig som ett imponerande ekonomiskt däckalternativ som ger utmärkt valuta för pengarna. Detta sommardäck presterar utmärkt i både våta och torra förhållanden. Det är inte bara bränslesnålt, utan har också en lång livslängd på slitbanan.

Toyo Proxes Comfort

Toyo Proxes Comfort, en annan stark konkurrent inom budgetkategorin, levererar enastående prestanda och värde. Dess bekvämlighet och tysta körning gör den idealisk för vardagsanvändning, och den har också en långvarig slitbaneresurs.

Högpresterande sommardäck – Kumho Ecsta PS71 vs Toyo Proxes T1 Sport

Kumho Ecsta PS71 är ett sommardäck som är en originalmodell utan några tidigare versioner eller en uppföljare. Det är tillverkat av Kumho, en välrenommerad tillverkare av däck. I Autobild testet presterade Kumho Ecsta PS71 som 18:e av 53 däck, med sin starkaste prestation inom motstånd mot vattenplaning både på tvären och längs vägen. I ett ADAC-test rankades det som 10:e av 16 däck. I tester utförda av Aftonbladet och M Sverige landade däcket på en 8e, respektive 9e plats.

Toyo Proxes T1 Sport är också ett sommardäck som tillverkas av Toyo i Japan. Liksom Kumho däcket har det ingen tidigare modell eller uppföljare. I Autobild testet hamnade det som 19:e av 53 däck, strax under Kumho Ecsta PS71. Dess mest framstående egenskaper var utvändigt ljud och bränsleeffektivitet. I ADAC testet från 2016 rankades däcket på en 7e plats.

Båda däcken har sina egna specifika fördelar och svagheter. Kumho Ecsta PS71 utmärker sig i att motstå vattenplaning, vilket garanterar ett säkert grepp och ökad säkerhet på våta vägbanor. Å andra sidan särskiljer sig Toyo Proxes T1 Sport med sin låga ljudnivå och bränsleeffektivitet, vilket gör det till ett miljövänligt och bekvämt alternativ för förare.