Var tillverkas Pirelli däck?

Pirelli, som rankas som världens sjätte största däcktillverkare, har en global närvaro som speglar deras strävan efter kvalitet och innovation. Med över 37 000 anställda och verksamhet i över 160 länder, har företaget 22 däcktillverkningsanläggningar spridda över fem kontinenter. Denna spridning understryker Pirellis engagemang för att vara en ledande aktör inom högpresterande däck och strävan efter att bli världsledande inom detta segment.

Kärnan i Pirellis tillverkning: Innovation och kvalitet

För Pirelli är varje däck en symbol för deras dedikation till kvalitet och prestanda. Företaget grundades år 1872 och har sedan dess blivit en viktig del av den globala däckindustrin. Med årliga investeringar på cirka tre procent av intäkterna i forskning och utveckling, visar Pirelli sitt åtagande att fortsätta höja ribban för kvalitet, säkerhet och miljövänlighet.

Här tillverkas Pirelli däck

En av de mest framstående produktionsanläggningarna återfinns i Settimo Torinese, Italien. Här samsas tradition och teknologisk framsteg för att skapa däck som lever upp till Pirellis höga standarder. Italienska anläggningar som finns i Milan, Turin och Bollate är också en viktig del av företagets globala produktionsnätverk.

Utöver Italien har Pirelli utvidgat sin produktionskapacitet till länder som Kina, Ryssland, Rumänien, Polen, Indien, Brasilien och Mexiko. Denna globala räckvidd ger dem förmågan att tillgodose behoven hos en mångfald av marknader och förare över hela världen.

Läs mer: Vilket däckmärke är bäst?

Mer än bara däck

Pirellis engagemang inom motorsport är välkänt och företaget har varit den exklusiva däckleverantören för Formel 1 sedan 2011. Denna passion för motorsport genomsyrar företagets arbete och bidrar till dess tekniska expertis och innovativa utveckling.

För Pirelli handlar däcktillverkning om mer än bara produkter – det handlar om dedikation till kvalitet, säkerhet och prestanda. Med en global närvaro och tekniska anläggningar över hela världen, fortsätter Pirelli att vara en av de mest inflytelserika namnen inom däckindustrin. När du väljer Pirelli däck, väljer du en produkt som är resultatet av årtionden av dedikation till att skapa de bästa däcken för din körupplevelse.