Är Goodyear Eagle F1 Asymmetric däck bra?

Är Goodyear Eagle F1 Asymmetric däck bra? Naturligtvis kan vi förvänta oss hög kvalitet från Goodyear, det är ju trots allt ett premiumdäckmärke. Men när det kommer till däck, är varumärket bara en del av ekvationen. Så vi bestämde oss för att ta saken i egna händer och undersöka Goodyear Eagle F1 Asymmetric däcken. Vår oberoende recension avslöjade en imponerande prestanda, och här är varför detta däck förtjänar en närmare titt när du står i valet och kvalet mellan olika däck. Goodyear är dessutom en kundfavorit hos oss.

Anmärkningsvärda egenskaper hos Goodyear Eagle F1 Asymmetric som gör det bra

  1. Design

Däcket har fyra kanaler runt kanten för att motstå vattenplaning och minska ljudnivån. Slitbanan har också förbättrats för att minska rullmotståndet och förlänga däckets livslängd. Dessa förändringar gör att däcket kan användas på elfordon och säkerställer att slitbanan slits jämnt över tiden.

  1. Torr prestanda

Däcket är utrustat med en anpassningsbar yta och en förbättrad mönsterdjup som dramatiskt förbättrar greppet och styrbarheten på torra vägar. Det ger enastående prestanda på vägar med bra grepp och gör kurvtagning till en lätt uppgift. När det kommer till att stanna, har dessa däck imponerande bromsförmåga, och du kan förvänta dig korta bromssträckor på torra vägbanor.

  1. Våt prestanda

F1 Asymmetric 6 har Wet Braking Pro-teknik för att förbättra bromssträckan på våta vägar med hjälp av mikroskopiska föreningar och hartser. Men det är viktigt att notera att bromssträckan kan vara ojämn och osäker vid vissa tillfällen.

Även om däcken presterar bra på vanliga vägar och motorvägar, kan de kännas lite hala på våta och glatta racingbanor. Även om de inte är dåliga på något sätt, hade man förväntat sig en ännu högre prestanda från ett premiumdäck som detta.

  1. Komfort

För vanliga bilförare kan Goodyear F1 Asymmetric kännas lite bullrigt och ojämnt, men det är förväntat eftersom det är ett prestandadäck. Å andra sidan sticker det verkligen ut när det gäller sin sportiga design och grymma prestanda.

Källa: https://www.dagensps.se/motor/goodyear-eagle-f1-asymmetric-6-testat-i-frankrike/

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-6.htm