Är Hankook vinterdäck bra?

Är Hankook vinterdäck att lita på? Om din trygghet på vintervägarna är av högsta prioritet, finns det flera starka argument som talar för att Hankook Tyres vinterdäck är ett klokt val. Men detta är bara en försmak av vad som gömmer sig bakom Hankooks breda utbud av däck, och vad människor faktiskt säger om deras vinterdäcksteknologi.

Hankook satsar mycket på att utveckla ny däckteknik. De jobbar med att göra mönstret på däcken bättre, använda bra material och förstärka själva däcket. Det gör att däcken fungerar bättre, är säkrare och håller längre.

Företaget tillverkar även däck som kommer som standard på bilar från företag som Ford, Volkswagen och Hyundai. Det betyder att de är de första däcken som sitter på bilen när den är ny. Vilket talar för att de håller en hög nivå.

Läs våra jämförelse mellan Hankook eller Kumho?

Vinterdäck från Hankook som presterat bra i tester

Hankook Winter I*Cept IZ W606 – Hankook W606 iCept iZ är verkligen ett högpresterande vinterdäck som säkerställer en pålitlig och stabil kontakt på både isiga och snöiga vägar. Det är konstruerat med fokus på att minimera risken för vattenplaning vid våta förhållanden. Vilket ger en mer behaglig och preciserad körupplevelse. Detta nordiska friktionsdäck blev belönad med en 6e plats 2017 i test utförd av Automotor und sport.

Hankook I*Pike RS2 W429 – Detta däck introducerar flera banbrytande förbättringar. En ny dubbteknik inkluderar en smart design som möjliggör dubbens flexibilitet, vilket förlänger dess livslängd. Däckets primära fokus är att bemästra snö och is, vilket har lett till betydande justeringar både i mönstret och gummiblandningen jämfört med tidigare versioner. Dessutom har man förbättrat höghastighetsprestandan genom att inkludera ett nytt stålbälte under gummiblandningen. Dubbdäcket prisades med en 2a i Aftonbladets däcktest 2022 och 6a i test utfört av Vibilägare 2023.

Hankook I*cept IZ 2 W616 – Imponerar särskilt på snöiga underlag. Däcket har en struktur som är omsorgsfullt förstärkt på flera punkter för att förlänga dess livslängd. Dessutom har gummiblandningen genomgått förbättringar för att leverera överlägsen styrning och körupplevelse. Ett nordiskt vinterdäck av hög kvalitet som erbjuder en prisvärd investering, där den förlängda livslängden även innebär en positiv ekonomisk påverkan. Detta nordiska friktionsdäck fick en 5e plats i Aftonbladets test utfört 2022.