Är Kumho däck verkligen bra?

Är Kumho däck bra? Kumho är en däcktillverkare från Sydkorea som har funnits i över 50 år. De tillverkar högkvalitativa däck och gör ungefär 68 miljoner däck varje år. Kumho ägs sedan 2018 av ett kinesiskt företag som heter Doublestar. Däcken från Kumho används av stora bilföretag som BMW, Ford och Mercedes-Benz, vilket ytterligare bekräftar att Kumho däck faktiskt är bra.

Men vad är det som gör dem bra? Man sticker ut genom att erbjuda prisvärda däck som passar många olika fordon, även om de också är kända som en högklassig däcktillverkare. Att vara budgetvänlig behöver inte innebära att däcken är av dålig kvalitet. Kumho däck har faktiskt ett gott rykte för att prestera utmärkt på alla typer av vägunderlag och under olika väderförhållanden, oavsett om det är torrt, blött eller snöigt.

Designfunktioner

Komfort – Det Sydkoreanska bolaget har lyckats hitta rätt balans mellan komfort och väghållning. Deras däck ger en stabil och bekväm åktur. De använder tekniska innovationer som ESCOT, vilket förbättrar styrresponsen och bromsningen. Kumhos XRP-teknik hjälper till att förhindra sprickor och hål i däcket, vilket minskar risken för skador och punkteringar.

Hantering – Man använder en avancerad blandning i hela däckets kontaktområde för att förbättra greppet på både våta och torra ytor. Deras däck har en mittribb som ger stabilitet på raka vägar och axelblock som ger stöd vid snabba kurvtagningar och manövrar.

Livslängd – Företaget fokuserar också på att tillverka däck med lång livslängd. De utför omfattande tester och användningssimuleringar för att säkerställa att deras däck håller länge och ger god valuta för pengarna.

Läs mer: Hur kan val av däck ha betydelse för miljöpåverkan?

Bra däck från Kumho

Kumho Ecsta PS71: Ecsta PS71 är ett sommardäck som ger bra grepp och stabilitet.

Kumho WinterCraft WP71: WinterCraft WP71 är ett vinterdäck som ger bra grepp på snöiga och isiga vägar.

Kumho Solus KH17Sommardäck med ett gott grepp på både torra och våta väglag, perfekt för den ekonomiske. 

Kumho Ecowing ES31: Ecowing ES31 är ett sommardäck som är snäll mot miljön och sparar bränsle.

Kumho Crugen HP71: Crugen HP71 är ett sommardäck för SUVs och crossovers.

Källa: https://www.cartalk.com/tires/kumho-tires-review

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Kumho/