Continental eller Nokian?

När det gäller att välja rätt däck till din bil kan alternativen vara överväldigande. Därför bestämde jag mig för att fördjupa mig i däckmärkenas värld och jämföra två populära konkurrenter: Continental vs Nokian.

Läs mer: Continental eller Pirelli?

Continental vs Nokian – Vilken ska jag välja?

Torr- och våtprestanda – PremiumContact 7 vs Hakka black 3

Continental PremiumContact 7 är känt för att erbjuda enastående torr prestanda. Dess avancerade teknologi och konstruktion ger överlägsen hantering och kortare bromssträckor på torra vägar. Med högkvalitativa material bakom dessa däck, kan du förvänta dig en pålitlig och smidig körupplevelse under soliga förhållanden.

Nokian Hakka Black 3 erbjuder också imponerande prestanda på torra vägar. Dess avancerade slitbanedesign och gummiblandning ger exakt styrning och bra grepp, vilket ger en säker och kontrollerad körupplevelse även när vädret är på din sida.

När det kommer till våta förhållanden, är PremiumContact 7 inte heller att underskatta. Dess specialutformade slitbanemönster och material ger utmärkt vattenavledning och minskar risken för vattenplaning. Du kan lita på att PremiumContact ger dig bra grepp och stabilitet även när vägarna är våta.

Hakka Black 3 ger också bra prestanda på våta vägar. Det innovativa Dynamic Grip konceptet, som Nokian Tyres har skapat, säkerställer att slitbanan på däcket, som är anpassad för snabb och sportig körning, ger precisa köregenskaper både vid regnigt väglag och i kurvor.

Exempelvis hamnade Hakka Black 3 på en tredje plats i testet utfört av Vibilägare och PremiumContact 7 hamnade på en första plats i Aftonbladets test 2023.

Snöprestanda – Wintercontact VS Hakkapeliitta R5

När det gäller snöprestanda, vet vi att vinterdäck är viktiga för tuffa vinterförhållanden. Jag jämför Continental WinterContact TS860 och Nokian Hakkapeliitta R5.

Efter noggrann analys får Continental WinterContact ett snöprestandapoäng på 4,4 och Nokian Hakkapeliitta R5 ett betyg på 4,8. Båda däcken erbjuder imponerande snöprestanda, men Nokian Hakkapeliitta R5 leder något tack vare sin Double Block Grip design och miljövänliga inriktning.

Vilka är de viktigaste skillnaderna?

Continental och Nokian är två välrespekterade däckmärken, var och en med sina egna styrkor och egenskaper. Continental är en tyskbaserad däcktillverkare med en rik historia som går tillbaka över 150 år. De är kända för sin precisionsteknik och innovativa däckteknik.

Nokian är ett finskt däckföretag, och det är särskilt känt för sin expertis inom vinterdäck. Med sitt säte i Finland, ett land med tuffa vinterförhållanden, har Nokian ett starkt fokus på att producera vinter- och allvädersdäck av hög kvalitet.