Continental eller Yokohama?

Om du letar efter nya däck, har du säkert funderat på vilket märke som är bäst: Yokohama eller Continental? Det är en knepig fråga eftersom båda företagen är väletablerade och respekterade inom branschen.

De har funnits i över 100 år och har fått många utmärkelser för sina högkvalitativa däck samt de innovationer de har bidragit med till däckindustrin. Continental lockar de som prioriterar komfort och en viss nivå av prestanda och säkerhet. Å andra sidan passar Yokohama bättre för de som vill ha bränsleeffektiva och miljövänliga däck.

Continental vs Yokohama

  1. Vinterprestanda:
    • Continental: Continental erbjuder robusta dubbdäck som är konstruerade för utmärkt grepp på is och snö. Deras IceContact 3 och liknande modeller har avancerade dubbar och slitbanemönster som ger tillförlitlig prestanda i vinterförhållanden.
    • Yokohama: Yokohama har också högkvalitativa dubbdäck som är kända för sin förmåga att klara av snö och is. Modeller som IceGuard serien har utformats med fokus på säkerhet och prestanda i vintermiljöer.
  2. Sommarprestanda:
    • Continental: Continentals sommardäck, såsom Sportcontact 5, är utformade för att ge utmärkt prestanda på torra och våta sommarvägar. Deras avancerade gummiblandningar och slitbanemönster ger bra grepp och hantering.
    • Yokohama: Yokohama erbjuder sommardäck som Advan Sport V105, som är kända för sin överlägsna prestanda på torra vägar. Dessa däck har avancerad teknologi för att ge optimalt grepp och stabilitet.
  3. Pris och Hållbarhet:
    • Pris: Priset på Continental- och Yokohama-däck kan variera beroende på specifika modeller och storlekar. Generellt sett kan Yokohama ibland erbjuda något mer prisvärda alternativ.
    • Hållbarhet: Både Continental och Yokohama erbjuder däck med god hållbarhet och slitstyrka. De har liknande miltalbetyg och kan förväntas hålla i genomsnitt 6-8000 mil.

Vilket däck är bäst?

Efter vår noggranna undersökning är det svårt att säga att det ena är överlägset det andra. Continental har bättre prestanda på våta vägar och är lite tystare, medan Yokohama erbjuder prisvärda däck. Så det handlar om vad du prioriterar mest i ett däck.

Om du värdesätter hög prestanda, då är Continental ett bra val. Men Yokohama däck är också pålitliga och prisvärda. Om du undrar om Yokohama däck är bra, så är svaret ett tydligt ja. De är prisvänliga, pålitliga och ligger inte långt efter Continentals prestanda.

Båda däcken brukar prestera bra i tester, där dock Continental har fler första platser. Men å andra sidan är Yokohama billigare och har god prestanda.