Hankook eller Michelin?

Michelin och Hankook är bland de tio bästa däckföretagen i världen, med Michelin på plats #2 och Hankook på plats #7. Båda företagen har lång erfarenhet och stark teknisk kompetens för att skapa däck av hög säkerhetsstandard som används över hela världen.

Michelin är känt för sin utmärkta kvalitet och avancerade design, vilket gör deras däck populära bland många förare. Å andra sidan erbjuder Hankook imponerande körprestanda till ett konkurrenskraftigt pris. Om du måste välja mellan dessa två märken, vilket skulle du då välja baserat på dina körsbehov?

Läs mer: Hankook eller Goodyear?

Sommardäck – Hankook Ventus S1 evo3 K127 vs Michelin Pilot Sport 4

Hankook Ventus S1 evo3 K127 är ett mycket bra sommardäck för hög prestanda. Det tillverkas i Korea och används som originaldäck på bilar som Audi Q8, Audi SQ8, Porsche Cayenne och BMW X3.

Det utmärker sig genom att erbjuda utmärkt bromsförmåga på torra vägar, låg ljudnivå och goda broms- och hanteringsprestanda på våta vägar. I tester utförda av Autobild och AutoMotorSport kom Hankook Ventus S1 evo3 K127 på tredje plats i båda fallen. Det fick beröm för sin förmåga att byta fil på torra vägar samt för bromsning och hantering på våta vägar. Men vissa svagheter observerades, såsom begränsade säkerhetsmarginaler vid kurvtagning på vattenbelagda vägar, enligt Autobilds testresultat för 2022.

Å andra sidan är Michelin Pilot Sport 4 ett premium sommardäck som tillverkas i Spanien och Tyskland. Det är känt för sin utmärkta prestanda och hantering. Michelin Pilot Sport 4 har nu ersatts av den nyare modellen Michelin Pilot Sport 5. I Autobilds däcktest kom det på andra plats och utmärkte sig i motståndet mot vattenplaning samt komfort, såväl som torr och våt hantering. I AutoMotorSports däcktest kom det på sjunde plats, med sin snabba respons på torra vägar som en betydande styrka. Dock kan dess höga pris vara en oro för vissa förare, enligt Autobilds sammanfattning av testet 2022.

I ADAC:s däcktest kom Michelin Pilot Sport 4 på andra plats med enastående bromsförmåga och körlängd på torra vägar, medan Hankook Ventus S1 evo3 K127 hamnade på fjortonde plats

Vinterdäck

Michelin X-Ice North 4 Presterar bra på torra vägar med en av de kortaste bromssträckorna i klassen och däcket har dessutom mycket bra handling på torra väger, däremot faller den enligt tester lite grann på den våta prestandan, både gällande bromssträckan samt manövrerbarhet. Michelin är kända för att tillverka däck med stor komfort och det testvinnande dubbdäcket från Michelin är inget undantag.

Hankook Winter i Pike RS2 W429 visar något lägre prestanda jämfört med Michelin när det kommer till torra vägar. Däremot utmärker sig Winter I*Pike när det gäller prestandan på våta vägförhållanden, där den rankas bland de främsta i sin klass och faktiskt utmanar även premiummärken. När det kommer till snö- och isprestanda, presterar båda däcken på liknande nivå.