Hankook eller Nexen?

Som en entusiastisk förare har mitt intresse alltid legat i att utforska prestanda och pålitlighet hos olika däcktillverkare. Idag ska jag fördjupa mig i den spännande världen av däck genom att jämföra två välkända namn i industrin: Hankook kontra Nexen.

Läs mer: Hankook eller Kumho?

Bränsleekonomi – Hankook vs Nexen

Dina däck spelar en viktig roll för hur mycket bränsle din bil förbrukar. Däckets egenskaper som prestanda, storlek, vikt, grepp och respons är avgörande faktorer för att avgöra hur långt du kan köra på en tank.

Både Nexen och Hankook är kända för att leverera imponerande prestanda och förbättrad bränsleeffektivitet. Hankook får dock oftare beröm för detta.

Våtgrepp

Klimatet i din region kan vara avgörande när det kommer till att välja däck som fungerar optimalt i regnigt väder. Det är en lättnad att de flesta däck, inklusive Nexen och Hankook, genomgår rigorösa tester i simulerade våta vägförhållanden för att bedöma deras prestanda under dessa specifika omständigheter. Båda dessa däckmärken visar imponerande resultat under sådana förhållanden.

Körkomfort

För någon som är en inbiten joggare vet jag av erfarenhet att valet av skor spelar en avgörande roll för den komfort du upplever under löpningen. På ett liknande sätt kan man säga att däck är bilens skor. Precis som skor utgör de den direkta kontaktpunkten med underlaget.

Däcken har en bredare roll än bara att få bilen att rulla framåt; de påverkar även din körkomfort, hållbarhet och ljudnivån i bilen. När det handlar om däck som ger bäst prestanda, ansvarsfullt buller och utmärkt grepp på vått underlag, är Hankook det självklara valet.

Hankook Ventus S1 evo3 K127 vs Nexen N fera Sport – Sommardäck

Vi ska nu ta en titt på testresultaten och jämföra vad dessa däck har att erbjuda. Enligt AutoBilds test av 50 olika däck, hamnade Hankook Ventus S1 evo3 K127 på tionde plats, medan Nexen N fera Sport kom på sjunde plats. Hankooks styrkor visade sig vara vid torr och våt bromsning, medan Nexen utmärkte sig för minskad risk för vattenplaning och lägre ljudnivå utifrån.

I testet utfört av AutoMotorSport på 10 olika däck, rankades Hankooks modell som den tredje bästa, särskilt vad gäller torra filbyten, våt bromsning och hantering. Nexens däck hamnade på femte plats och visade sin styrka i minskad vattenplaning och lägre ljudnivå utifrån.

Hankook Ventus S1 evo3 K127 prisas för sin imponerande prestanda, smidiga hantering, korta bromssträckor både vid våta och torra förhållanden samt låg ljudnivå utifrån.

Å andra sidan är Nexen N fera Sport känt för sina korta bromssträckor vid torra förhållanden, låg ljudnivå utifrån och ett måttligt pris. Dock uppvisar det en nedsatt hantering och endast en genomsnittlig körsträcka.