Hur fräschar man upp skrapade fälgar?

Hur fräschar man upp skrapade fälgar? Om dina fälgar inte längre skiner som när de var nya från butiken, kan du själv återställa dess ursprungliga glans. Med tiden blir fälgar slitna. Repor och små skador är vanliga problem för bilägare.

Men ingen panik, det finns en enkel lösning för att åtgärda dessa skador utan att ta av hjulen från bilen (men det blir mycket enklare att ta av hela hjulet). Dessutom kommer du att kunna hitta alla nödvändiga verktyg och produkter för detta reparationsprojekt i din lokala biltillbehörsbutik.

Läs mer: Varför blir fälgarna sotiga?

Här är åtta steg för att fräscha upp dina skrapade fälgar

  1. Börja med att slipa ner de repade fälgarna. Använd sandpapper med kornstorlek 80 för att jämna ut ytan där det finns repor. Du vill täcka hela det skadade området. Använd sedan en svamp med tvålvatten för att rengöra.
  2. Om det finns djupare skador från till exempel en trottoarkant, ska du fylla dessa områden med en speciell fyllmassa för fälgar. Vilket kommer att skapa en jämn yta som du senare kan slipa och måla över.
  3. Efter att fyllmassan har torkat helt, ska du slipa ytan för att förbereda den för målning. Använd först grövre sandpapper (80-kornigt) och sedan finare (180-kornigt) för att jämna ut ytan.
  4. Förbered hjulet för priming genom att använda en slipsvamp för att ge ytan en jämn och matt finish. Rengör noga för att avlägsna allt damm.
  5. Skydda områden som inte ska målas med tejp och plast. Se till att täcka ventiler, däcksidor och andra delar noga.
  6. Applicera ett tunt lager primer över fälgarna. Låt det torka i cirka 10 minuter innan du går vidare till nästa lager.
  7. Applicera ett andra, lite tjockare lager primer. Se till att spraya jämnt och undvik droppar.
  8. Avsluta med ett lager klarlack för att ge en skyddande och blank finish. Använd en högkvalitativ klarlack för bästa resultat.
  9. Låt klarlacken torka ordentligt och ta sedan bort all tejp och plast. Nu kan du njuta av dina uppfräschade hjul!

Källa