Michelin eller Bridgestone?

Bridgestone kontra Michelin däck – Vilket är överlägset? Dessa två gigantiska företag inom däckindustrin har varit i konkurrens under lång tid. Konkurrensen är intensiv i branschen och diskussionen om Bridgestone kontra Michelin har varit på tapeten en bra stund nu.

Läs mer: Continental eller Bridgestone?

Prestanda

När det handlar om prestanda är Bridgestone och Michelin ganska likvärdiga. Både Bridgestone- och Michelin däck är bland de allra bästa och rankas högt när det kommer till prestanda. Den märkbara skillnaden ligger främst i deras prestanda på torra vägar.

Michelin däck är mycket lyhörda och ger förare smidigare hantering när de kör på torrare vägar. De kan kännas något mjukare än Bridgestone däck, som ibland kan upplevas som mer fasta och mindre responsiva. Bridgestone däck tenderar dock att förbättras över tid och hittar så småningom en trevlig balans.

När det gäller prestanda på våta vägar klarar båda däcken sig bra och ger utmärkt grepp, vilket resulterar i bättre hantering och säkrare körning.

Bridgestone Blizzak Ice och Michelin X-Ice Snow vinterdäck

Båda däcken är utmärkta val för vinterkörning och erbjuder bra grepp på is och snö. Bridgestone Blizzak Ice utmärker sig med sin speciella slitbana och dubbteknologi, vilket ger enastående prestanda.

Å andra sidan erbjuder Michelin X-Ice Snow också utmärkt grepp och hantering på vintervägar med sitt slitbanemönster och gummiblandning.

Exempelvis rankade Blizzak Ice på 7e plats i Aftonbladets test 2022 medan Michelin X-ice Snow rankades på 2a plats i samma upplaga. I andra testar utfärdade 2020 av Vibilägare rankade X-ice snow på 6e plats medan Blizzak Ice hamnade på 7e plats.

Bridgestone Potenza Sport och Michelin Pilot Sport 4S sommardäck

Bridgestone Potenza Sport och Michelin Pilot Sport 4S är båda högpresterande däck som erbjuder imponerande egenskaper för entusiastiska förare.

Bridgestone Potenza Sport, lanserat 2021, är Bridgestones svar på behovet av högpresterande däck. Det utmärker sig genom sin imponerande styrrespons och utmärkta grepp på torra vägar. Däcket erbjuder en balanserad körupplevelse som tilltalar entusiaster.

Michelin Pilot Sport 4S, å andra sidan, är en legendarisk produkt inom ultrahögprestandasegmentet och har fått starka betyg under de senaste fem åren. Det utmärker sig särskilt i kategorier som våt- och torrhantering. Trots att denna modell kan vara dyrare, anses det vara en investering värd sitt pris för entusiaster som prioriterar prestanda.