Michelin vs Continental

Michelin och Continental är välrenommerade varumärken inom däckindustrin. Enligt försäljningsrankningen för 2022 är Michelin den däcktillverkare som genererar högst intäkter, med en omsättning på 23,7 miljarder euro, medan Continental hamnar på fjärde plats med över 11,8 miljarder euro i däckförsäljning. Michelin har etablerat sig som en teknikledare genom åren och har vunnit flera priser för sina produkter. Å andra sidan har Continental också varit mycket konkurrenskraftigt de senaste åren med sitt eget sortiment av produkter.

Skillnader

När det gäller skillnaderna mellan Michelin och Continental erbjuder båda tillverkarna hög prestanda, så skillnaderna är inte särskilt stora. Det kan dock finnas vissa situationer där det ena eller det andra varumärket kan vara något bättre lämpat för specifika förhållanden eller behov.

Prestanda – Michelin vs Continental

Michelin och Continental har varit väldigt lika när det gäller prestanda, oavsett vilken typ av däck du jämför.

Inom premiumsegmentet kämpar de bästa tillverkarna hårt, så skillnaderna mellan deras däck är inte särskilt stora. I högprestandasegmentet för sommardäck överträffar Continentals senaste modell, SportContact 7, nästan alltid Michelin Pilot Sport 4S. Det tyska däcket ger bättre grepp och hantering, både på torra och våta vägar, även om det är något sämre än Michelin i vattenplaning. Det är ändå en utmärkt produkt.

Skillnaderna mellan sommardäck är inte lika påtagliga, men Continental lyckas ändå hålla jämna steg med Michelin. När man jämför EcoContact 6 med CrossClimate+ och Primacy 4 kan man se ett mönster. I torra bromstester hamnar båda Michelins däck lite efter Continentals modell, medan Continental presterar något sämre på våta vägar. Dock har EcoContact 6 förbättrats jämfört med sin föregångare och minskar avståndet till Michelin.

När det gäller vinterdäck kan man även hitta prestandaalternativ. Som WinterContact TS 870 vilken konkurrerar med Pilot Alpin 5. Michelin däcket presterar något bättre både vid bromsning och dragkraft på torra vägar, medan resultaten på våta vägar är blandade. Vid en nödbromsning stannar Continentals alternativ på kortare avstånd än Michelin däcket, men när det kommer till hantering är det omvända fallet. Snöprestanda är väldigt lika, så du kanske inte märker några större skillnader.

När man jämför två dubbdäck, IceContact 3 och X-Ice North 4, är resultaten också blandade. I torra bromstester ligger Continentals däck lite efter Michelin däcket, medan IceContact 3 stannar på kortare avstånd än North 4 på våta vägar. Med dubbar på är skillnaderna tydligare i isprestanda, där det franska däcket är bättre. Däremot är skillnaderna mycket små i snöiga förhållanden.

Sammanfattningsvis är skillnaderna mellan Michelin och Continental inte särskilt stora när det kommer till prestanda och kvalitet på deras däck. Båda tillverkarna erbjuder bra alternativ, men det kan finnas små skillnader beroende på specifika förhållanden och behov.

Läs mer: När är det billigast att köpa däck?