Nexen eller Falken?

Det finns däckmärken som har rykte om sig att erbjuda utmärkta och prisvärda däck, något som människor önskar även för mer vardagliga bilar.

När man granskar däckmärkena Nexen och Falken, blir det tydligt att de är liknande företag som erbjuder liknande däckmodeller. Falken har överlag en något starkare ställning som märke på grund av det bredare utbudet av däckmodeller och sin popularitet. Båda dessa märken anses vara välplacerade i mitten av skalan för dem som söker prisvärda däck med god prestanda.

Så, vi ställer två sådana varumärken mot varandra i en jämförelse mellan Nexen och Falken däck.

Läs mer: Bridgestone eller Falken?

Sommardäck – Nexen N blue HD plus vs Falken Ziex ZE310

I denna jämförelse granskar vi två sommardäck: Falken ZIEX ZE310 Ecorun och Nexen N blue HD plus. Båda däcken har genomgått tester inom olika kategorier, och vi kommer att sammanfatta resultaten och bedöma deras styrkor och svagheter. Dessutom kommer vi att analysera deras relativa placeringar i testerna för att avgöra vilket däck som har presterat bäst generellt sett.

Enligt testdata från Autobild säkrade Falken ZIEX ZE310 Ecorun sjätte plats av 51 testade däck, medan Nexen N blue HD plus hamnade på 31:a plats. Enligt samma tester utmärkte sig Nexen N blue HD plus framförallt för sin höga komfortnivå.

I ett annat test utfört av AutoMotorSport nådde Falken ZIEX ZE310 Ecorun åttonde plats av elva testade däck. Nexen N blue HD plus rankades som tionde i samma test.

Testerna visar att Falken ZIEX ZE310 Ecorun är det överlägsna däcket i denna jämförelse. Med en högre totalpoäng och bättre prestanda i båda testerna är det ett pålitligt och högkvalitativt val som sommardäck. Dess fördelar inkluderar säkert grepp både på våta och torra vägar, samt generell stabilitet.

Vilken ska du välja?

Trots lägre poäng och svagare prestanda i testerna har Nexen N blue HD plus sina egna fördelar. Den utmärker sig genom att erbjuda hög komfort för sina användare. Därför, om komfort är en prioritet, kan Nexen N blue HD plus vara ett lämpligt val.

Även om Falken ZIEX ZE310 Ecorun presterar bättre övergripande sett till prestanda och testresultat, kan Nexen N blue HD plus fortfarande vara ett lockande val för dem som värdesätter komfort i sin körupplevelse