Pirelli eller Maxxis?

Två jättar inom däckvärlden står i ringhörnan: Pirelli (6e störst) och Maxxis (11e störst). De båda tillverkarna har långa historier och varierande specialiteter när det kommer till däckteknik. Låt oss fördjupa oss i deras världar och utforska vilket av dessa ledande märken som passar bäst för din körstil och behov.

Läs mer: Nokian eller Pirelli?

Sommardäck – Pirelli P ZERO vs Maxxis Victra Sport 5

Maxxis Victra Sport 5

Maxxis Victra Sport 5 har genomgått noggranna tester av flera organisationer med varierande resultat. Sammantaget betraktas det som ett pålitligt sommardäck med väl avvägd prestanda både på våta och torra vägbanor. Det har blivit uppmärksammat för sin stabilitet och trygga hantering, samt sina imponerande egenskaper vid vattenplaning. Å andra sidan kan dess dragkraft på våta ytor betraktas som medelmåttig, och det uppvisar något högre rullmotstånd.

Vissa tester har också påpekat en något fördröjd reaktionstid på torra ytor och en minskning av greppet både i våta och torra förhållanden. Maxxis Victra Sport 5 utmärks dock av sitt överkomliga pris och relativt låga ljudnivå i kupén. Däremot kanske det inte erbjuder optimal komfort på grund av dess begränsade stötdämpning. Generellt sett är Maxxis Victra Sport 5 ett solitt val för förare som prioriterar säkerhet och stabilitet över komfort och extrema vattenplaningsegenskaper.

Däck som starkt rekommenderas – med en hedrande tredjeplats i ADAC:s däckprovning 2020, och en imponerande femte plats i AMS däckprovning samma år.

Pirelli P ZERO

Pirelli P ZERO är ett däck i premiumsegmentet. I Autobilds sommardäckstest utmärkte sig P ZERO i avgörande områden såsom torr bromsning, torrt körbeteende, säkerhet, yttre ljudnivå, våt kurvtagning och våthantering i andra bedömningar.

I sommardäckstest 2020, fick Pirelli P ZERO betyget ”Mycket bra” och utmärkte sig särskilt i tester för prestanda vid våt väglag. Det här premiumdäcket har också fått positiv feedback för sin skicklighet i torra vägar i Autobilds sommardäckstest 2019, bland andra betydande prestationer i otaliga däcktester över åren.

I Autobilds jämförelse säkrade Pirelli P ZERO en imponerande 4:e plats av 53 testade däck. Det fick beröm för sin prestanda vid torr körning, torr bromsning, våt bromsning, våt kurvtagning och våthantering. Dessutom rankades det som 3:a i Auto Motor & Sports sommardäckstest 2018 och 2:a plats i Motorförarens sommardäckstest 2017