Toyo eller Yokohama?

Både Yokohama och Toyo grundades under perioder av krig. Yokohama etablerades i oktober 1917, tre år efter början av första världskriget. År 1945 grundades Toyo i Osaka, Japan, samma månad som USA släppte atombomber mindre än 200 mil bort.

Det är värt att notera att båda dessa däcktillverkare växte fram i Japan under globala konflikter. Trots detta var fokus hos grundarna inriktat på att skapa framgångsrika däckföretag från grunden.

Utan denna drivkraft hade de inte uppnått den position de har idag. För närvarande rankas Yokohama Rubber Company som den åttonde största däcktillverkaren i världen och har nyligen rapporterat historiskt höga vinster på över 2 miljarder dollar.

Toyo kanske inte har samma höga ranking som Yokohama, men det är ändå en av de tolv största däcktillverkarna i världen. Sammantaget, när det gäller global popularitet, finns det endast ett fåtal däckmärken på marknaden som är lika omtyckta som Yokohama och Toyo Tyres.

Läs mer: Continental eller Yokohama?

Offroad däck – Yokohama Geolandar G015 vs Toyo Open Country AT+

När det gäller att välja mellan Yokohama Geolandar G015 och Toyo Open Country AT+, står de var och en starka på olika områden. Yokohama excellerar på komfort och våtgrepp. Å andra sidan utmärker sig Toyo med kortare bromssträckor och bättre hantering på torra vägbanor, samt imponerar med sin bränsleeffektivitet och långlivade slitbana. Dessutom visar Toyo sin styrka även off-road, på grusvägar, genom lera och över steniga underlag.

I slutändan handlar det om att hitta det däck som bäst passar din specifika körstil och behov. Kanske är priset viktigare? Då är Toyo rätt val. Är komfort och våtgrepp viktigare för dig? Då ska du svälja Yokohama.

Fördelar med Yokohama inkluderar

  • Levererar högpresterande däck.
  • Erbjuder ett mångsidigt urval av modeller.
  • Har ett antal framstående terrängdäck.

Fördelar med Toyo omfattar

  • Tillhandahåller specialanpassade däck för krävande vinterförhållanden.
  • Har ett komplett sortiment av miljövänliga däck.
  • Erbjuder några av marknadens bästa terrängdäck.