Vad är konkava fälgar?

Konkava fälgar är bland de mest populära eftermarknadsfälgarna du kan köpa. Dessa får vilket fordon du än kör att se stiligare och modernare ut.

Denna typ av fälgar har ett centrum som faller inåt istället för utåt för att skapa en böjd, skålliknande effekt. Man kan säga att dem ”hjälper” dig att skapa ett exklusivt och modernt utseende för ditt fordon. Många lyxbilar och högpresterande fordon ses ofta med konkava fälgar. Dessa fälgar är nämligen inte bara läckra utan klarar även av tuffa påfrestningar.

Vill du läsa mer om vilka fälgar som är lämpliga för vinterbruk?

Konkava fälgar är här för att stanna

Medan vissa trender bara varar några år, verkar det som att konkavtrenden bara har fortsatt att växa i popularitet. Nya djupa fälgar finns nu med böjda ekrar som trycker ännu längre mot mitten av navet. Det betyder att det är en bra sak att investera i för ditt fordons långsiktiga utseende.

En rad valmöjligheter och utseenden

Beroende på tillverkaren av den konkava fälgen finns det ett brett utbud av val och utseende. Vissa konkava är mer graciösa, medan andra har kurvor som lägger till ett fräscht element till din look.

Denna typ av fälgar passar inte alla. Det är främst gjorda för riktiga fordonsentusiaster som älskar sina bilar och vill ha ett ballt utseende som påminner om högpresterande eller lyxbilar. Om du har bestämt dig för att köpa konkava fälgar finns det riktigt många läckra alternativ att välja mellan.

Sju exempel på populära konkava fälgar som kan ge din bil en snygg och sportig look

  1. Vossen CVT
  2. BBS CI-R
  3. Japan Racing JR11
  4. Vossen VFS-1
  5. Vossen HF3
  6. R-Series R9
  7. Brock B37

Kom ihåg att välja fälgar som är kompatibla med din bils däck och bromssystem. Innan du köper några fälgar är det alltid bäst att rådfråga en professionell för att säkerställa en säker och korrekt passform.