Vad innehåller fälgar?

Vad innehåller fälgar? Fälgar kan vara gjorda av olika material, vanligtvis stål, magnesium, legering, aluminium eller en blandning av dessa. Hur vet du vilket material dina fälgar är gjorda av? Här är ett snabbt tips: Om du har ”enkla” fälgar, som är täckta med navkapslar, är de förmodligen tillverkade av stål. Å andra sidan, om du har fälgar med en mer avancerad design, är chansen större att de är gjorda av en legering eller aluminium.

Oavsett vilket material dina fälgar är gjorda av är deras funktion avgörande för din bils prestanda och utseende.

Läs mer: Vad är aluminiumfälgar?

Vilka material innehåller fälgar?

Stålfälgar

Stålfälgar är ett prisvärt och tåligt alternativ för ditt fordon. De var standarden förr, och även om det finns många andra material tillgängliga idag, har stålfälgar fortfarande sina fördelar.

För det första är stålfälgar kända för sin hållbarhet. De kan bära en hel del vikt, vilket gör dem idealiska för tyngre fordon. Dessutom är de motståndskraftiga och tål olika väderförhållanden utan problem.

Det är relativt enkelt att identifiera stålfälgar genom deras färg. De är vanligtvis mörkare och ganska robusta i designen.

Lättmetall

Lättmetallfälgar är ett populärt val bland fordonsägare som söker en blandning av stil och prestanda. De är tillverkade av en blandning av olika metaller, med aluminium som den dominerande komponenten. Detta gör dem lättare än stålfälgar och ger fordonet en lyxigare touch.

En av de främsta fördelarna med lättmetallfälgar är deras estetik. De finns i olika unika designer och finishalternativ, inklusive krom, målad, eller polerad, vilket ger dig möjlighet att anpassa ditt fordon och göra det mer attraktivt visuellt.

Men man bör veta att lättmetallfälgar är mer känsliga för skador än stålfälgar. De kan bli buckliga eller repiga, särskilt om de utsätts för hårda påfrestningar.

Krom

Kromfälgar är ett stiligt alternativ för fordon som vill ha lite extra uppmärksamhet. Deras högglansiga finish ger ditt fordon en iögonfallande look som sticker ut från mängden. Det är därför kromfälgar ofta används på sportbilar och showfordon.

Källa: https://www.thedrive.com/cars-101/41434/pros-and-cons-of-different-wheel-materials